Pages

Your Feedback

Google+ Badge

Saturday, 15 October 2011

PE CINE ALEGEM SA NE REPREZINTE LA VANZAREA CASEI

Cele mai mari erori pe care le poate face un proprietar la alegerea unui curtier immobiliar


Sunt o serie de sfaturi, nu prea sigure, care circula intre noi, de la "experti financiari", familie, televiziune, prieteni. Aceste sftatuti ne spun sa luam legatura cu 3 sau 4 sau 5 curtieri si sa alegem unul. Cand cineva imi spune ca asa va face, eu il intreb:

"Care sunt criteriile dupa care la sfarsit de interviuri, ii compari, ii judeci, si evident il alegi pe cel bun."

Multi admit: ca nu stiu.


O sa piarda 3, 4, 5 seri chestionand diferiti agenti imobiliari fara a avea un model dupa care sa fie ales acel care, in ultima instanta se va ocupa de cea mai importanta transactie, eveniment financiar a vietii lor!


Sa va dau un exemplu, poate il stiti poate nu. Cand o companie se hotareste sa angajeze o persoana pentru o munca importanta, pe care compania o costa INTRE 100.000$ sau 200.000$ pe an,  sigur au deja un set de intrebari predeterminate - un set de criterii - pe care intervievantii o sa le foloseasca la interviuri. Ei stiu de la inceput ce cauta.


A face diferit este ca si cum am 'trage cu arcul, cu ochii legati', si acest joc este periculos!


Ai nu intervieveaza NICIODATA o gramada de oameni si aleg pe acela pe care-l "plac". Sau sa puna baza pe "Arata dragut?". Nu. Folosesc Ratiune si Logica.


Deci, angajam o persoana pentru o munca foarte importanta.


Desigur, nu ar trebui sa jucati 'Tragerea cu arcul pe nevazute'.


Trebuie de la inceput sa siti ce fel de agent vreti. Sa stiti de la inceput care sunt cele mai importante lucruri pentru dumneavoastra. Sa stiti sa puneti intrebarile cele mai 'destepte'.


De exemplu...


Continuarea data viitoare, pe curand.

No comments:

Post a Comment